INSP: 82% din infectările cu COVID-19 și 100% din decese, înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate

Distribuie articol

Instititul Național de Sănătate Publică arată că 82% din cazurile noi de COVID-19 și 100% din decesele COVID-19 din ultima săptămână s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate.

Documentul emis de INSP și citat de Libertatea arată că în săptămâna 19-25 iulie, 51,9% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Ilfov, Iași, Cluj și Timiș.

„82,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate”, arată INSP, precizând că toate decesele au fost în rândul celor nevaccinați. Mai mult, 77% din decese au fost înregistrate în București, Bihor, Iași, Arad și Botoșani.

O situație similară este înregistrată și în alte țări. Mai exact, 99% din americanii care au murit de COVID-19 în luna iunie nu erau vaccinați. Informația a venit de la epidemiologul Anthony Fauci, care a subliniat: „Nu ne mai putem complace în această situație. Milioane de americani sunt încă nevaccinați și neprotejați. Și din această cauză, comunitățile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele la care țin sunt expuse riscului”.

Citește și: Țara în care studenții ar putea fi obligați să se vaccineze anti-COVID-19

Citește și: De ce persoanele complet vaccinate încă se pot îmbolnăvi de COVID-19

Citește și: Țara în care persoanele nevaccinate nu mai au voie în supermarketuri, școli, spitale și mijloace de transport

Citește și: Avertismentul ministrului sănătății: „Valul patru va fi al nevaccinaților”

La fel se întâmplă și în Italia, unde un raport realizat de Institutul Superior al Sănătății a arătat că 99% din persoanele care au murit din cauza COVID-19 în ultimele șase luni nu erau imunizate.

„Cu toate acestea, oamenii ies în stradă pentru a-și revendica dreptul de a nu se vaccina, respingând realitatea faptelor și expunându-se riscului de contagiere”, arată ziarul italian Corriere della Sera, care a relatat despre aceste statistici. Cei mai mulți oameni care au decedat și erau vaccinați sufereau de boli cronice, (de exemplu cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială).

„Nu este o surpriză faptul că vaccinurile nu sunt eficiente la un grup mic de oameni, de obicei la persoanele foarte în vârstă și la pacienții cu sistem imunitar slăbit”, a fost explicația lui Graziano Onder, specialist în geriatrie, conform Libertatea. „Este dificil să faci o estimare, dar se poate spune fără urmă de îndoială că vaccinurile au salvat milioane de vieți”.