Mulți dintre noi alegem să consumăm mâncare de post în această perioadă. Nu este întotdeauna ușor, însă, să combinăm alimentele în așa fel încât să nu vină însoțite de kilograme în plus. Nutriționistul Wasim Nazer a oferit mai multe alternative sănătoase de meniuri de post.
Există anumite greșeli în combinarea alimentelor și a mâncărurilor de post care atrag după sine un exces ponderal, însă nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum putem evita acest lucru.
Nutriționistul Wasim Nazer a oferit trei exemple de neniuri de post care nu îngrașă
„Este destul de dificil să ai o alimentație sănătoasă pe perioada postului dacă te gândești să optezi pentru produsele existente în supermarketuri. Doar gătind acasă, simplu, dietetic și sănătos poți deține controlul la ceea ce se află în farfuria ta. De asemenea, chiar și atunci când ținem post este important să nu uităm regulile de bază ale nutriției sănătoase. Este important să evităm pe cât posibil combinațiile nesănătoase, produsele care «copiază» produsele «de dulce», dar și pe cele care au adaosuri de zahăr sau E-uri”, a explicat specialistul în nutriție Wasim Nazer.
În plus, nutriționistul atrage atenția asupra faptului că această perioadă poate fi folosită și ca o dietă de detoxifiere a ficatului.
„Există și o detoxifiere pentru ficat, pe care o putem ține trei sau șase zile, pentru a curăța ficatul și toate pietrele, toate grăsimile care sunt depuse pe el. Astfel profităm de mai multe lucruri deodată!”, a mai declarat nutriționistul.
Citește și: Carmen Brumă, despre ce putem mânca în post pentru a slăbi și a ne detoxifia: „Presupune o curățare a organismului”
Specialistul nutriționist îți propune și trei meniuri de post care te ajută să nu te îngrași

Meniu de post #1
Mic dejun – salată cu mix de fructeGustare – smoothiePrânz – chiftele din legume (pot fi din roșii și verdețuri sau broccoli, ciuperci, conopida, cartofi sau tofu)Gustare – ceai alb cu zeama de lămâie sau limeCină – paste vegane din dovlecei tăiați în spirală cu sos de roșii și roșii cherry
Citește și: De ce i-a interzis medicul Ioanei Ginghină să postească. „E prima dată, după 20 de ani, când nu țin postul Crăciunului”
Meniu de post #2
Mic dejun – salată de vinete și pâine rumenita cu ceai negruGustare – rondele de ceapă rumenite la grillPrânz – salată de mazăre cu ceapa galbenă, usturoi, morcov și ardei gras roșuGustare – o portocală sau o mandarinăCină – salată de ciuperci cu frunze de salată, usturoi, roșii cherry și ardei gras roșu
Citește și: De ce a ținut soția lui Radu Sîrbu ex-O-Zone, Ana, post 96 de ore? „Mi-am pus industria farmaceutică și alimentară în cap”
Meniu de post #3
Mic dejun – bruschețe rumenite cu humus din măsline negreGustare – 1 conservă de năut rumenit la grill sau la tavă în cuptor cu fulgi de chilliPrânz – orez brun cu frunze de salată, roșii cherry și tofu afumatGustare – jumătate de grapefruitCină – salată de ardei gras copt în oțet cu tot felul de mirodenii și verdețuri
Foto: PR