(P) Exercițiile de aerobic au rezultate extraordinare

Distribuie articol

Clasele de tonifiere, pilates sau yogalates sunt printre preferatele celor care vin în centrele de fitness Stay Fit Gym pentru a face mișcare. Este bine de știut că exercițiile de aerobic au rezultate extraordinare, iar în funcție de tipul de clasă aleasă beneficiile sunt multiple: de la starea de bine pe care ți-o conferă sportul în general, dezvoltarea calităților motrice, buna dispoziție, tonifierea, mobilitatea sau viteza de execuție pe care o capeți.

Despre toate astea am vorbit cu Andreea Arsine, atlet olimpic și antrenor Stay Fit Gym. Andreea ne-a povestit care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze un începător, cum putem combina exercițiile, cui se adresează clasele de aerobic, dar și care sunt principalele temeri cu care oamenii vin pentru prima dată într-un centru de fitness.

O sedință de aerobic durează aproximativ o oră

Ca începător este bine să ai o frecvență de 3 ori pe săptămână, cel puțin în prima lună de antrenament. Apoi, dacă ești pasionat de această activitate, poți mări frecvența la clase până 5-6 intrări pe săptămână.

”Este recomandat să ai cel puțin o zi de pauză. Exercițiile de aerobic au rezultate extraordinare, dar trebuie să înțelegi că aceste rezultate vin în timp. În ora de antrenament mușchii sunt solicitați, iar o perioadă de odihnă îi ajută să se relaxeze. Astfel, vei ocoli accidentările.

Dacă vrei să te antrenezi intens încă de la început este indicat să discuți cu un antrenor personaj care îți poate indica un antrenament personalizat. În plus, poți diversifica antrenamentul cu mersul la fitness. Astfel, poți ajunge la rezultatele pe care ți le dorești într-un timp optim”, spune Andreea Arsine.

Clasele de aerobic de la Stay Fit Gym sunt destinate tuturor

Am fost curioși să aflăm cine vine la clasele de aerobic Stay Fit Gym, mai alex în contextul în care există mitul că ele sunt dedicate doar fetelor.

”La clasele de aerobic din centrele Stay Fit Gym vin atât femei, cât și bărbați. Asta pentru că exercițiile sunt destinate oricărui tip de persoană, indiferent de sex sau varstă. Excepție fac doar copiii care au acces la clase de la 14 ani doar cu acordul părinților. Cei mai mici de vârstă au acces doar dacă există clase specifice pentru ei și tot cu acordul părinților”, a mai spus Andreea.

”Sportul este un stil de viață”

Pentru unele persoane, pe lângă faptul că au înțeles că exercițiile de aerobic au rezultate extraordinare, pentru ei sportul este un stil de viață. Una dintre aceste persoane este Andreea Arsine, atlet olimpic și antrenor Stay Fit Gym. Ea recomandă sportul tuturor, iar exercițiile de aerobic le consideră cadrul ideal pentru mișcare.

”Recomand sportul ca stil de viață. Avem nevoie să ne mișcăm, iar eu consider că exercițiile de aerobic sunt cadrul ideal în care să faci acest lucru. Beneficiile lor sunt că nu o faci singur, deci nu te plictisești și poți lega și prietenii în #ComunitateaStayFit”, spune Andreea Arsine.

În plus, așa cum afirmă Andreea, corpul este făcut pentru a se mișca, deci orice exercițiu fizic ajută.

”Corpul este făcut pentru a se mișca, deci recomand din plin orice formă de activitate fizică, oricare ar fi ea. Fie că e alergare pe bandă sau în aer liber, mers cu bicicleta sau clasă de cycling, fie că intri la o clasă de zumba sau o clasă de tonifiere, alege să te antrenezi și să îți menții corpul și psihicul într-o stare optimă de sănăte. În modul acesta vei putea fi într-o formă cât mai bună mereu”, completează Andreea Arsine.

Cât despre piedicile pe care oamenii le au atunci când vin pentru prima oară într-un centru de fitness, indiferent dacă frecventează clasele de aerobic sau sala de forță, se numără rușinea, teama sau faptul că unele persoane consideră că nu pot ține ritmul cu ceilalți. Totuși, instructorii Stay Fit Gym sunt cei care îi ajută pe noii veniți să se integreze mai ușor în #ComunitateaStayFit.

”De obicei oamenilor le este greu să se adapteze la nou sau într-o nouă comunitate. Cred că noi, instructorii Stay Fit Gym, reușim să ajutăm oamenii să se adapteze foarte bine în grupul nostru. Suntem mai mult decât #ComunitateaStayFit. Îndrăznesc să spun că suntem o mare familie. Gândurile cu care oamenii vin sunt de teamă, rușine că nu sunt într-o formă fizică bună, că nu sunt la același nivel cu alții sau sunt pur și simplu sunt complexați de propriul aspect. Realitatea este că toți au început de undeva și toți clienții noștri au avut temeri sau frici. Noi, intructorii și antrenorii i-am ajutat să-și depășească așteptările și vom continua să facem asta”, a afirmat Andreea Arsine.

Așadar, dacă nu ai intrat până acum într-un centru de fitness și îți dorești să începi sau să te reapuci de mișcare, te așteptăm și pe tine la Stay Fit Gym, în #ComunitateaStayFit să ne antrenăm și să atingem obiectivele împreună.