Află ce formă a ochilor ai şi cum să te machiezi în funcţie de ea. Trucuri direct de la specialişti

Distribuie articol

În căutarea a machiajului de ochi perfect, primul pas esențial este să îți cunoști forma ochilor. Fiecare tip de ochi vine cu propriile caracteristici distincte care necesită abordări diferite în make-up, pentru a le accentua în mod corespunzător. Află cum poţi determina forma ochilor și ce strategii de beauty sunt cele mai potrivite pentru fiecare, direct de la specialişti.

Cum să afli ce formă a ochilor ai

Determinarea formei ochilor este un prim pas crucial în crearea unui machiaj care să îți pună în valoare trăsăturile. Iată câteva pași simpli pentru a identifica forma ochilor tale:

Relaxează-ți privirea: Uită-te în oglindă cu ochii relaxați, fără a zâmbi sau a ridica sprâncenele. Observă forma naturală a ochilor tăi.
Examinează pleoapa superioară: Uită-te la spațiul vizibil de la baza genelor până la pliul pleoapei. Dacă ai o cută vizibilă a pleoapei și spațiu între genelor și cuta, ai ochi în formă de migdală.
Verifică pliul pleoapei: Dacă nu poți vedea un pliu distinct în pleoapa superioară când ochii sunt deschiși, este posibil să ai ochi monolid.
Observă linia genelor inferioare: Dacă observi o îndoială semnificativă a pleoapei peste linia genelor inferioare, ochii tăi sunt capotați.
Analizează unghiul colțurilor exterioare: Verifică dacă ai colţurile exterioare ale ochilor orientate în sus, în jos sau sunt orizontale, pentru a determina dacă ochii tăi sunt înclinați în sus sau în jos.

Machiaj pentru diverse forme ale ochilor

Fiecare formă de ochi are nevoi și cerințe specifice în ceea ce privește machiajul. Iată cum poți accentua fiecare tip.

Citeşte şi: Mirela Vescan, despre tendinţele în machiaj pentru 2024! Ce părere are despre trendurile de pe TikTok: „Unele bat câmpii”/ Exclusiv

Citeşte şi: Cum să te machiezi după 50 de ani. Mirela Vescan spune ce culori să eviți: „Accentuează ridurile şi pliurile”/ Exclusiv

Ochi în formă de migdală

Ochi în formă de migdală sunt caracterizați de o cută vizibilă a pleoapei și o formă elongată. Pentru a accentua această formă:

Eyeliner: Aplică eyeliner direct pe linia genelor superioare. Poți experimenta cu linii subțiri sau groase, dar evită să tragi linia prea departe în afara colțului exterior al ochiului pentru a menține proporțiile naturale.
Fard de ochi: Folosește nuanțe deschise pe pleoapa mobilă și culori mai întunecate în pliul pleoapei pentru a adăuga dimensiune.
Gene: Genele false pot accentua frumusețea ochilor în formă de migdală. Optează pentru gene care sunt mai lungi și mai dese la colțurile exterioare pentru a echilibra și alungi ochii.

Ochi Monolid

Ochiul monolid se caracterizează prin absența unui pliu distinct în pleoapa superioară. Pentru a adăuga definiție și adâncime:

Eyeliner: Folosește eyeliner rezistent la apă pentru a evita transferul pe pleoapa superioară. Aplică-l de-a lungul liniei genelor superioare și inferioare pentru a accentua ochii.
Fard de ochi: Aplică fard de ochi pe întreaga pleoapă mobilă, folosind nuanțe deschise pentru a lumina zona și nuanțe mai întunecate în pliul pleoapei pentru adâncime.
Gene: Ondulează-ți genele și aplică mascara pentru a deschide ochii și a le face să pară mai mari.

Ochi capotaţi

Ochiul capotat prezintă un pliu pronunțată al pielii peste pliul natural al pleoapei, reducând vizibilitatea pleoapei superioare. Pentru a contracara aceasta și a accentua ochii:

Eyeliner: Folosește eyeliner pentru a trasa o linie subțire pe linia genelor superioare. Evită eyelinerul gros sau aripioarele, deoarece acestea pot face ochii să pară și mai capotați.
Fard de ochi: Aplică fard de ochi în nuanțe deschise pe pleoapa mobilă și nuanțe mai întunecate în pliul pleoapei pentru a crea iluzia unei pleoape mai deschise.
Gene: Optează pentru gene false care sunt mai lungi în colțurile exterioare pentru a crea un efect de ridicare și pentru a atrage atenția de la pielea capotată.

Ochi cu colţurile inclinate în sus sau in jos

Ochi înclinați în sus au colțurile exterioare mai ridicate, în timp ce ochii înclinați în jos au colțurile exterioare mai coborâte. Iată cum să le accentuezi:

Eyeliner pentru ochii înclinați în sus: Trasează o linie subțire de eyeliner de-a lungul liniei genelor superioare. Poți să tragi o linie de aripioară ușoară pentru a ridica și mai mult colțurile exterioare.
Eyeliner pentru ochii înclinați în jos: Aplică eyeliner de-a lungul liniei genelor superioare, concentrându-te pe colțurile exterioare. Evită eyelinerul pe linia apei inferioare pentru a nu trage ochii în jos.
Fard de ochi: Aplică fard de ochi în nuanțe mai deschise pe pleoapa mobilă și nuanțe mai întunecate în colțurile exterioare pentru a echilibra forma ochilor.
Gene: Aplică mascara și gene false care sunt mai lungi și mai dese la colțurile exterioare pentru a echilibra forma ochilor și a adăuga un efect de alungire.

Sfaturi generale pentru orice formă a ochilor

Indiferent de forma ochilor, există câteva sfaturi generale care pot îmbunătăți aspectul machiajului:
Ondelează-ți genele: Genele ondulate deschid ochii și fac genele să arate mai lungi.
Iluminator în colțul interior al ochiului: Adaugă un punct de lumină în colțul interior al ochiului pentru a deschide ochii și a adăuga strălucire.
Experimentează cu culori: Nu-ți fie teamă să experimentezi cu diferite culori de fard de ochi și eyeliner pentru a-ți evidenția ochii.
Folosește mascara rezistentă la apă: Dacă genele tale au tendința de a cădea sau de a transfera mascara pe pleoapa superioară, optează pentru o mascara rezistentă la apă.

Cunoaşterea formei ochilor tale te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de machiaj și să îți evidențiezi frumusețea naturală. Experimentează cu diferite tehnici și produse pentru a găsi machiajul care îți completează cel mai bine trăsăturile faciale.

Sursa foto: Facebook