Cele mai importante tendințe în materie de unghii pentru primăvara anului 2024

Distribuie articol

Primăvara anului 2024 vine cu tendințe în manichiură pline de inovații și culori pastelate. Iar specialiștii au dezvăluit care sunt aceste tendințe și pentru ce timp de manichiură trebuie să optezi, în funcție de forma unghiilor tale.

6 trenduri în materie de unghii pentru primăvara aceasta

Artistele de manichiură Trenna Seney și Amber Peraino, precum și Rianna Basutro, specialistă în marketing la un celebru salon de înfrumusețare din Statele Unite, au dezvăluit pentru Buzzfeed care sunt trendurile în materie de unghii din această primăvară.

Iată care sunt tendințele despre care se spune că vor fi peste tot în această primăvară.

Forme mai scurte și mai naturale

„Ne-am străduit din greu pentru unghiile soției mafiote în lunile de iarnă, cu culori profunde și forme mai lungi și mai clare, iar acum suntem gata să pășim în latura noastră mai moale și mai feminină. Tendințele în unghii din această primăvară includ forme mai naturale, cum ar fi o unghie ovală de lungime medie”, a precizat Amber Peraino.

Citește și: 7 trucuri pentru un breton coafat ca la salon, acasă. Ce trebuie neapărat să eviți dacă vrei un rezultat chic

Citește și: Cum să-ți vopsești corect părul grizonat acasă sau la salon. De ce trebuie să ții cont când ai fire albe

Culori pastelate moi

Specialiștele în unghii spun că au văzut o mulțime de culori moi, feminine.

„Am primit o mulțime de cereri de culori solide, precum roz natural și nude”, a explicat Trenna.

„Manichiura naturală roz moale este un clasic pentru oaspeții care doresc o întreținere redusă, dar de vârf”, a spus, la rândul ei, Amber.

„De la baby blues până la nuanțe delicate de lavandă, aceste pasteluri aduc o energie proaspătă și tinerească fiecărei manichiuri. A fost cu adevărat inspirațional să văd cum clienții noștri îmbrățișează cu toată inima esența primăverii”, a precizat și Rianna pentru publicația citată anterior.

Unghiile cromate încă se află la putere

„Unghiile cromate au devenit din nou populare anul trecut, iar tendința nu a încetinit. Puteți pune crom peste orice culoare sau design de nail art pentru a oferi manichiurii dumneavoastră o dimensiune suplimentară. Am găsit chiar și câteva culori de finisaj sidefat care dau un aspect cromat curat”, a explicat Amber.

Pentru a crea acasă un aspect de unghii cromate, specialiștii recomandă utilizarea unui lac cu finisaj sidefat.

Citește și: Cum să îți micșorezi și subțiezi nasul cu ajutorul machiajului. Trucuri care nu dau greș

Citește și: Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Le faci și tu?

Micro French, versiune actualizată a manichiurii tradiționale franceze

Micro French este un fel de manichiură franțuzească clasică, dar cu o linie de culoare mai subțire, numită „linia zâmbetului”. Acest aspect este grozav pe unghiile mai scurte, pătrate sau ovale și merge și la unghiile degetelor de la picioare.

Modele distractive, tie-dye

O altă tendință care a făcut furori este cea a unghiilor tie-dye. Modelele jucăușe și vibrante aduc o atmosferă retro manichiurii.

„Cu un vârtej de culori care amintește de un apus de primăvară, unghiile tie-dye sunt o necesitate absolută în acest sezon”, a subliniat Rianna.

Modele florale

Un alt trend care va fi îndelung căutat primăvara aceasta este cel al modelelor florale. Indiferent de culoarea pe care o cauți, aceasta trebuie să aibă și un model floral.

„Am împodobit unghiile cu flori delicate care adaugă o notă de fantezie și feminitate oricărui look. Este ca și cum ai avea o mini grădină chiar la îndemâna ta”, a spus Rianna.

În ceea ce privește tendințele de anul trecut care nu mai sunt la fel de populare în 2024, specialiștii spun că unghiile lungi „fake-looking” sunt de domeniul trecutului.

„Unghiile ultralungi au avut momentul lor în centrul atenției, dar în această primăvară, asistăm la o schimbare către lungimi mai scurte și mai practice. Unghiile mai scurte nu sunt doar mai ușor de întreținut, dar se simt și mai proaspete și mai moderne pentru sezon”, a explicat Rianna, care a precizat că oamenii care acum un aspect mai minimalist și mai discret.

Sursă foto: Shutterstock, Profimedia