De ce înșală bărbații? Explicația psihologului: „Ca soții, luăm și un rol de mamă” / Video

Distribuie articol

Multe femei s-au întrebat, de-a lungul timpului, de ce înșală bărbații. Psihologul clinician principal Niculina Gheorghiță a explicat acest fenomen prin prisma experienței și studiilor sale privind comportamentul uman.

Invitată în podcastul „Magic Life”, găzduit de Liana Stanciu, psihologul Niculina Gheorghiță a spus de ce înșală bărbații și cum putem gestiona trădarea partenerului de cuplu. Teoria Niculinei se aplică bărbaților și femeilor deopotrivă.

Cum explică psihologul motivele pentru care bărbații înșală

În cazul infidelității, Niculina Gheorghiță le sugerează cuplurilor să comunice despre cele întâmplate. Să-și expună fiecare emoțiile și motivațiile și să decidă împreună dacă pot continua relația. Cât despre motivele pentru care bărbații și femeile înșală, psihologul pune acest lucru pe seama unei nevoi nesatisfăcute în copilărie.

Potrivit psihologului Niculina Gheorghiță, cel care a înșelat „a rămas blocat la vârsta de 3-4 ani de explorare”. „Atunci nu a fost lăsat să exploreze, să se cațăre, să tragă, să împingă, să mănânce, să nu știu ce, și acum face lucrul ăsta. (…) Mama nu l-a lăsat să exploreze, iar noi, ca soții, luăm și un rol de mamă. Pleacă acum (n.red.: să exploreze) pentru că este mare și își permite să plece”, a completat Niculina Gheorghiță, în podcastul „Magic Life”.

Citește și: Cum iubeşte fiecare zodie. Cum se comportă nativii în relații

Citește și: Priscilla Presley a mai avut o legătură cu un bărbat celebru: „În timp ce aveau relații intime, Elvis Presley o suna”

Citește și: Diana Bart, detalii din culisele căsniciei cu soțul ei, Mihai Dumitrescu: „Nu poate să fie numai dragoste” / Video exclusiv

Niculina Gheorghiță: „O relație se construiește în fiecare zi”

Potrivit Niculinei Gheorghiță, într-o relație de cuplu, femeile sunt atât fetițe și mame, cât și neveste. Este normal să fluctuăm între aceste roluri într-un mod echilibrat.

„Suntem în poziția de mamă când bărbații se îmbracă oricum pentru că nu le pasă. Pentru noi contează imaginea și intrăm clar în poziția de mamă: «Te îmbraci cu cămașa aia». Când (n.red.: bărbatul) cere validare (n.red.: pentru o ținută) ești tot în poziția de mamă. Când ești neputincioasă ești fetiță, e normal să se întâmple și asta. Iar poziția de egal, de nevastă, este când luăm decizii, facem lucruri împreună, ne completăm. O relație se construiește în fiecare zi”, a mai declarat Niculina Gheorghiță, pentru sursa citată.

Citește și: Vedetele care au închis ochii la infidelitatea partenerului și au mai dat o șansă relației: „A meritat să fie iertat”

Citește și: „Fel și fel de oameni îmi spun că nu fac bine”. Andreea Mantea a spus de ce refuză să fie într-o relație / Video exclusiv

„Noi nu am fost educați să luăm decizii împreună”

În același interviu, Niculina Gheorghiță le-a recomandat cuplurilor ca, o dată pe lună, să plece singuri undeva, să petreacă timp în doi și să stea „câmpuri în câmpuri, energii în energii”. „Noi nu am fost educați să luăm decizii împreună. Le luăm împreună într-un mediu neutru. Acasă fugi imediat în bucătărie, la baie, la televizor”, a mai spus.

Niculina Gheorghiță descrie relația drept un spațiu sacru în care partenerii înmagazinează energie prin tot ceea ce gândesc, spun și fac.

https://www.youtube.com/watch?v=Rz6XjOwCKRs

Foto: Captură YouTube