(P) Epilare definitivă – ce trebuie să știi?

Distribuie articol

Epilarea definitivă, o procedură dezirabilă sau nu? Tehnologia actuală permite eliminarea pilozității nedorite, indiferent de tipul de păr (subțire, gros, blond, închis la culoare), culoarea pielii sau zona vizată. În plus, pe lângă distrugerea foliculului pilos, epilarea definitivă clinică elimină și foliculita și îmbunătățește aspectul general al pielii. Dacă îți dorești să nu mai ai grija epilatului și să poți purta oricând fustă, procedura de epilare definitivă s-ar putea să fie soluția pe care o cauți.

Înainte de epilare definitivă

Pentru că tehnologia a avansat atât de mult, chiar dacă nu erai un candidat bun pentru epilare definitivă în trecut, acum ești. Atât femeile, cât și bărbații, indiferent de tipul de piele și păr, pot apela la procedura de epilare definitivă cu laser. Singurele contraindicații pentru efectuarea procedurii sunt psoriazisul și alte afecțiuni de piele, precum și afecțiunile tiroidiene. 

Cel mai important pas în acest stadiu este alegerea unui salon autorizat, cu personal specializat în efectuarea procedurilor. Astfel, siguranța pacientului și cele mai estetice rezultate sunt asigurate. Reguli importante ce trebuie respectate înainte de procedură includ: evitarea epilării și expunerii la soare sau solar cu cel puțin două săptămâni înainte de procedură; raderea cu lama cu o zi înainte de procedură și evitarea aplicării loțiunilor sau produselor de machiaj în ziua programării. 

În timpul procedurii de epilare definitivă

Practicianul care urmează să efectueze procedura chestionează pacientul despre afecțiuni și istoric medical. După anamneză, pacientul va primi ochelari de protecție împotriva luminii provocate de laser. I se va aplica un gel care ameliorează sau reduce la minimum (în funcție de gradul de sensibilitate) posibilul disconfort provocat de aparatul cu laser și ședința poate dura între 10 și 60 de minute, în funcție de zona vizată. Post procedură, pacinetul își poate continua activitățile în ritm obișnuit și nu este nevoie de recuperare.

După epilare definitivă

Imediat după tratament, pot apărea roșeața și umflăturile în zona tratată, care pot dura câteva ore. Dacă sensibilitatea continuă, este indicat să aplici comprese reci sau să respecți recomandările medicului. Zona tratată trebuie curățată cu blândețe și cu apă caldă, nu fierbinte în primele 48 de ore. Loțiunile, cremele hidratante, deodorantul sau produsele de machiaj nu trebuie aplicate în primele 24 de ore. Evită expunerea la soare timp de două săptămâni pentru a reduce șansa de apariție a petelor pigmentate. După cele două săptămâni de evitare a soarelui, asigură-te că utilizezi  protecție solară (cu factor de protecție de cel puțin 25). Evită să zgârii sau agresezi pielea și nu recurge la alte metode sau produse de îndepărtare a părului decât raderea cu lama de ras sau utilizarea cremei depilatoare. Această metodă asigură cele mai bune rezultate în timpul tratamentelor cu laser.

Firele moarte vor începe să cadă la 5-30 de zile după tratament, iar la accelerarea procesului poate ajuta exfolierea. Oriunde la 5-30 de zile după tratament, poate apărea căderea părului și aceasta poate fi confundată cu o nouă creștere a părului. Pentru că este părul mort care se îndepărtează de folicul, poți accelera procesul prin folosirea unui accesoriu exfoliant de duș.

Creșterea părului variază, astfel că unii pacienți necesită 4 ședințe, în vreme ce alții pot necesita până la 9. În medie, cei mai mulți vor experimenta rezultate satisfăcătoare după 6 ședințe de epilare definitivă. Dacă ești în căutarea unui salon de epilare definitivă în București, Skinovate este o clinică de dermatologie estetică, patologică și intervențională, situată într-un cartier liniștit (în prezent „decorat” cu magnolii) din zona Floreasca. Fie că este vorba despre epilare definitivă sau orice alt serviciu oferit, Skinovate ce concentrează pe inovație, care se reflectă într-o serie de aspecte, de la aparatura medicală utilizată și substanțele medicale folosite, până la tehnicile și metodele folosite în planificarea și derularea procedurilor medicale.