Și tu ștergi părul ud cu un prosop pentru a grăbi uscarea? 9 obiceiuri uzuale care duc la deteriorarea podoabei capilare

Distribuie articol

În rutina zilnică de îngrijire și înfrumusețare facem adesea diverse lucruri care dăunează sănătății părului. De la ștersul părului ud cu un prosop pentru a grăbi uscarea până la evitarea folosirii produselor potrivite tipului nostru de păr, sunt multe obiceiuri uzuale care au ca efect deteriorarea structurii părului, despicarea și ruperea acestuaia.

Iată 10 practici comune de îngrijire a părului care pot duce la alterarea texturii părului și sfaturile dermatologilor care vă pot ajuta să opriți deteriorarea.

Vă spălați părul întinzând șamponul haotic în toate direcțiile

Deși este metoda cea mai rapidă când ne grăbim, acest obicei dăunează aspectului și texturii părului. Ideal este să masați gentil șamponul pe scalp și să îl aplicați pe lungimea părului

Când clătiți șamponul, trebuie să-l lăsați să se scurgă pe lungimea părului, evitând să mai frecați părul cu mâinile pentru a grăbi clătirea.

Sărți peste balsam

Specialiștii recomandă folosirea balsamului de păr după fiecare șamponare. Acest obicei va face părul să nu se mai încurce și îi va oferi strălucire.

Vă zvântați părul după spălare frecându-l cu un prosop

Specialiștii recomandă înfășurarea părului într-un prosop pentru a absorbi apa și lăsarea părului să se usuce la aer. Uscătoarele de păr sau aparatele cu aer cald de îndreptare/ondulare alterează, în timp, structura părului.

Periați părul când este ud

O altă practică greșită care distruge firul de păr. Dacă aveți părul drept, lăsați-l să se usuce puțin înainte de a-l pieptăna ușor cu un pieptene cu dinți largi.

Singura dată când puteți peria părul ud este dacă acesta este creț.

Folosiți un uscător, pieptene fierbinte sau ondulator

Cum am menționat și anterior, părul trebuie lăsat să se usuce în mod natural, când este posibil. Dacă apelați totuși la aparatele cu aer cald, asigurați-vă că folosiți cea mai scăzută treaptă de căldură. Și aveți grijă la cât timp țineți aparatul în apropierea părului.

Citeşte şi: Top 6 tunsori și coafuri care nu mai sunt la modă în 2024

Citeşte şi: Top 5 coafuri ideale pentru părul nespălat sau gras

Citeşte şi: Nuanțe de păr care te îmbătrânesc. Ce culori să eviți când alegi vopseaua

Citeşte şi: Tunsori și coafuri pe care să le eviți după 30 de ani. Te fac să arăți mai în vârstă

Specialiștii spun că utilizarea aparatelor pentru uscare/coafare nu ar trebui făcută mai mult de a o dată pe săptămână. Sau chiar mai rar.

Aplicarea de produse de styling care ofera o fixare de lunga durata

Aceste produse sunt eficiente doar din punct de vedere estetic. Utilizate des, ele nu aduc niciun beneficiu sănătății părului, ci din contră, alterează podoaba capilară. Cel mai bine ar să apelăm la coafuri cât mai simple, care nu necesită astfel de produse.

Prinderea părului în coadă / coc

Când vrem să prindem părul în coadă, trebuie să ne asigurăm că legătura nu este prea strânsă. Și nu trebuie să folosim imporvizații în acest caz, ci să utilizăm elastice și alte accesorii speciale pentru prinderea părului. Greșit este să stăm foarte mult timp cu părul prins, dar și să dormim cu el așa.

Purtarea extensiilor de păr

Specialiștii recomandă să nu purtăm o extensie de păr mai mult de 2 sau 3 luni. De asemenea, este esențial să păstram igiena scalpului la purtarea extensiei de păr.

Colorarea / schimbarea nuanței părului

Încercați să păstrați cât mai mult timp între schimbarea nuanței părului/colorare, mai ales când aerul este uscat. În timpul iernii, încercați să extindeți timpul dintre vopsire la 8 – 10 săptămâni sau mai mult.

Foto – 123rf.com