Vopsirea părului acasă – trucuri pentru a te vopsi singură acasă

Distribuie articol

Multe femei evită să se vopsească singure, de teamă că nu vor obține o culoare uniformă. Dar vopsirea părului acasă nu este deloc complicată. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare și să ții cont de câteva reguli simple.

Pachetele cu vopsea din comerț sunt concepute azi tot mai simplu și ajută la vopsirea părului acasă. Dacă nu ești destul de îndemânatică să folosești pensula, cumpără tuburi de vopsea cu aplicator subțire. Cu aceste tuburi, poți controla mult mai ușor cantitatea de vopsea pe care o aplici pe păr, fără să mai curgă pe haine.

Cu un masaj delicat, vopseaua pătrunde în firele de păr și astfel vopsirea părului acasă devine foarte simplă. Dar iată pas cu pas cele mai bune sfaturi și trucuri să te vopsești singură.

Tot ce ai nevoie pentru vopsirea părului acasă

Dacă obișnuiai să te vopsești la salon, deja știi ce folosesc coafezele pentru a se pregăti de vopsirea părului. Cumpără din timp ustensilele necesare:

  • Bol pentru vopsea și pensule
  • Mănuși subțiri din latex
  • Pieptăn cu dinții mai rari
  • Cremă nutritivă pentru față
  • Cleme de păr
  • 1 – 2 tuburi de vopsea în funcție de lungimea părului

Crema de protecție, esențială!

Înainte de a începe vopsirea părului acasă, este foarte important să protejezi pielea cu o cremă nutritivă.

Aplică o cremă delicată pe urechi și în jurul lor, pe ceafă, pe tâmple și în jurul feței.

Crema va lăsa un strat protector și gras care împiedică vopseaua să păteze zonele cele mai vizile: fața, urechile și gâtul.

Dacă ai zone pe ten mai sensibile, cum ar fi pomeții sau obrajii, este bine să folosești cremă pentru a preveni iritațiile.

Trucuri utile înainte de a vopsi părul

sfaturi pentru vopsirea părului acasa

Aplică vopseaua pe păr la două sau trei zile după ce te-ai spălat pe cap. Sebumul va proteja mai bine pielea de iritații, în cazul în care ai o piele sensibilă.

Dimineața, fă un test pe o șuviță de păr să vezi cum prinde vopseaua și ce nuanță vei obține. Nuanțele de pe ambalaj nu reflectă niciodată realitatea, pentru că fiecare păr are culoarea lui specială.

Dacă nu ai găsit culoarea cea mai potrivită, poți combina două tuburi de la același brand. Respectă cu atenție proporția dintre colorant și revelator indicată pe ambalaj.

Dacă vrei să vopsești doar rădăcinile, amestecă în bol doar jumătate din cantitatea de vopsea și de revelator. Ceea ce rămâne, poate fi păstrat închis ermetic până la următoarea vopsire.

Nu păstra niciodată vopsea deja amestecată cu revelator pentru că își pierde proprietățile în câteva zile și devine riscant să o mai folosești.

Folosește pensula, dacă amesteci vopseaua în bol. Dar este mai simplu să folosești un tub cu aplicator subțire, cu care poți pune vopseaua ușor și la ceafă.

Sfaturi să aplici vopseaua cât mai ușor

Prinde părul în coc după ce te vopsești să pătrundă mai bine vopseaua în fiecare fir!

Folosește cleme de păr să separi șuvițele pe care le vopsești de restul părului.

Împarte părul în 4 zone și prinde șuvițele cu agrafe sau cleme.

Începe întotdeauna cu zona de la spate. Lasă libere șuvițele de păr de la spate și aplică vopseaua cu o pensulă sau cu un tub cu vârf subțire (pe care îl găsești deja în cutiile de vopsea)

Continuă să aplici vopseaua de la spate spre urechi și tâmple, până în creștetul capului.

În prima etapă, pune vopseaua doar la rădăcini și masează ușor firele de păr. Părul natural, fără urme de vopsea, dacă are și fire albe are nevoie de o cantitate mai mare de vopsea.

Continuă cu o pensulă să întinzi ușor vopseaua pe fiecare șuviță și să masezi, să intre bine în firele de păr.

Încearcă să termini aplicarea vopselei în decurs de 15 – 20 de minute, să nu fie un decalaj prea mare de timp între vopseaua aplicată la rădăcini și cea aplicată de-a lungul șuvițelor de păr.

Dacă folosești aceeași nuanță și aceeași vopsea ca data trecută, poți evita 3 – 4 cm de la vârfurile firelor de păr care sunt deja vopsite și au păstrat bine nuanța.

Părul blond. Sfaturi pentru vopsirea părului acasă

Părul brunet, șaten sau roșcat sunt ușor de vopsit acasă și te poți descurca singură să găsești nuanțele cele mai potrivite, astfel încât să capeți o culoare uniformă.

Dar părul blond este mai pretențios. Inițial, ar fi bine să te vopsești la salon, unde se face o  decolorare profesională de durată.

Săptămânal trebuie să aplici o mască de păr hidratantă pentru a menține scalpul și părul sănătos și suplu, bine hidratat.

Folosește vopsea pentru părul blond doar pentru rădăcini, iar dacă diferența dintre culoarea ta naturală și nuanța de blond aleasă este prea mare, apelează la serviciile unui salon unde părul tău va fi decolorat cu soluții profesionale.