Cum te pregătești pentru un machiaj de mireasă reușit

Distribuie articol

Machiajul de mireasă – sfaturi de la profesioniști

Machiajul de mireasă este un subiect interesant și interesant de delicat. Sau poate deveni așa dacă look-ul tău de mireasă nu este așa cum l-ai visat. Și, pe cuvânt, felul în care arăți în ziua nunții nu este un subiect de neglijat. Până la urmă, nu vrei să te schimbe prea mult, dar nu vrei nici să arăți ca într-o zi obișnuită. Sau… tu te-ai întrebat cu adevărat ce vrei de la make-upul de mireasă?

Noi, cei de la WEDAMG, nu ne-am grăbit să dăm răspunsuri singuri. Astfel am discutat cu câțiva make-up artiști despre cum ar trebui să te pregătești înainte de nuntă pentru ca machiajul să fie unul care tinde spre perfect. Perfect pentru tine.

Cum ar trebui să fie machiajul de mireasă?

O întrebare care nu cere un răspuns clar și concret. Un machiaj bun, e un machiaj bun! Dar totuși, am vrut să lămurim înainte de toate acest aspect cu  Ioana Cristea (Urlan) – trainer & make-up artist.

În accepțiunea mea, acesta este un machiaj potrivit perfect conformației, caracterului, stilului și rochiei purtătoarei. În marea majoritate a cazurilor se subînțelege că acesta este un machiaj elegant, potrivit pentru un eveniment special și pentru fotografie în diverse surse de lumină, în mai multe momente ale zilei.

De asemenea acesta ar fi ideal să fie extrem de rezistent!

Experiența m-a învățat că machiajul perfect ține de experiența noastră ca make-up artisti, dar și de cât de mult ascultăm persoana de pe scaunul de machiaj! 

machiajul de mireasa

Pe scurt:

  • ai grijă ca make-up artistul ales să fie un bun ascultător;
  • să facă minuni cu pensula, așa cum îți stă ție bine;
  • dacă machiajul este și rezistent, este combinația perfectă.

Teoretic vorbind, este ușor. Dar ținem să evidențiem că un machiaj de mireasă reușit nu ține doar de make-up artist, ci ține și de tine. De cum îți îngrijești tenul, de cât de sinceră ești la proba de machiaj.

„Proba machiajului de mireasă – un fel de repetiție lipsită de emoții – dar care ne scutește de emoțiile neplăcute din ziua nunții”

spune Flavia Silaghi – make-up artist din Cluj.

proba machiaj de mireasa

Până la urmă, de ce este atât de importantă proba de machiaj?

1. Faci cunoștință cu make-up artistul

Cunoașterea personală a furnizorilor de servicii aduce după sine o colaborare mult mai calitativă. Apoi ar fi discuțiile legate de preferințe, detaliile care stabilesc și care ne aduc tot mai aproape de rezultatul final.

Aducem în discuție stilul pe care îl abordăm – creăm o poveste – de la rochie, la coafura, la cromatica buchetului, la aranjamentele florale. Bineînțeles, toate aceste detalii sunt importante, dar nu uităm de fizionomie – unicitatea fiecărei persoane aduce după sine utilizarea unor tehnici de corecție si evidențiere a trăsăturilor pentru a obține ce ne dorim – the best version of you!

Specialiștii vor recomanda acea frumusețe timeless – look-urile care nu se demodează în timp. 

Este important să ai o conexiune bună cu fiecare furnizor care va fi prezent în ziua nunții. Dacă nu-ți transmite nu vibe bun și nu sunteți pe aceeași lungime de undă când vine vorba de dorințe, calitatea produselor sau machiajul nu a rezistat, este mai sănătos să vă spuneți adio fără remușcări. Nici un make-up artist nu-și dorește vreo mireasă nemulțumită și nici o mireasă nu-și dorește să facă compromisuri. Câteodată chiar nu e perfect match!

2. Sinceritatea este regula numărul 1

Vrei un machiaj natural? Spune! Ai anumite probleme cu tenul? Nu le omite! De cele mai multe ori un make-up artist cu experiență va știi ce să te întrebe și ce să facă astfel încât să arăți fabulos. Totuși, dacă la finalul probei de machiaj nu este ceea ce îți imaginai, este mai bine să fii sinceră. Atunci încă mai este timp să evidențiezi anumite detalii astfel încât să fii lipsită de stres în ziua nunții.

Trebuie sa fiți deschise în exprimarea dorințelor, în același timp să rămâneți conștiente că machiajul nu implică chirurgie, ci doar „modelare” prin lumini și umbre – majoritatea imperfecțiunilor se vor estompa, însă unele nu se vor putea corecta 100% (amintesc aici cicatrici/riduri adânci, zone tumefiate, asimetrii foarte accentuate). Să nu uităm că frumusețea nu înseamnă perfecțiune, ci unicitate. 

3. Verifici rezistența machiajului

Un alt avantaj major – verificarea rezistenței machiajului – mai ales dacă proba are loc în prima parte a zilei. De recomandat ar fi ca în ziua probei să stabiliți o întâlnire și cu hairstylistul care se va ocupa de coafură, astfel încât să aveți și o privire de ansamblu a look-ului final.

Poți profita de rezultat mergând la o ședință foto. Acest lucru ne va ajuta să stabilim și intensitatea umbrelor (pielea va absorbi pe parcursul zilei o parte din machiaj, iar aparatul foto va diminua cu aproximativ 30% din intensitatea culorilor și a umbrelor).

4. Discutați despre pregătirea tenului înainte de ziua nunții

Totul pornește de la un ten îngrijit – lucru pe care insist mult atunci când mă întâlnesc cu miresele mele la probă. Ne dorim machiajul perfect? Bun! Orice artist care se respectă lucrează pe o pânză curată – astfel încât opera sa de artă să iasă cât mai frumos în evidență. Tratamentele cosmetice au rolul de a ne pregăti pânza – tenul – care de cele mai multe ori suferă modificări (de la cele de natură hormonală, până la stres și lista poate continua).

Dacă make-up artistul observă că anumite imperfecțiuni pot fi tratate, îți poate recomanda să îți programezi o ședință de cosmetică sau să consulți un dermatolog. Totodată îți poate oferi câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului acasă.

„De cele mai multe ori, îngrijirea tenului ajunge să fie pusă pe ultimul loc”

ne spune Anette make-up artist. Gândește-te la tenul tău ca la un accesoriu important, unul care trebuie să fie impecabil în ziua nunții. Pe lângă toate detaliile pregătite înainte de nuntă, nu uita de îngrijire. Oboseala, stresul și deshidratarea se văd indiferent de ce produse ar fi aplicate și indiferent de cât de bine se descurcă make-up artistul tău.

ingrijirea tenului inainte de nunta

Nu este suficient ca în ziua evenimentului să fie folosite cele mai bune produse de machiaj, ci succesul îl aduce procesul de îngrijire a feței, mâinilor și a decolteului înainte de nuntă.

Pașii pentru un ten îngrijit, curat, hidratat și luminos, indiferent de tipul de ten sunt curățarea, exfolierea, tonifierea și hidratarea tenului.

Aceste patru etape nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică, indiferent dacă te pregătești sau nu pentru un eveniment. Produsele cu care îți îngrijești tenul trebuie să fie alese cu grijă și să fie potrivite tipului tău de ten. Altfel riști să faci mai mult rău decât bine.

Iar atunci când observi că anumite probleme persistă, este mai bine să iei legătura cu un specialist în cosmetică sau dermatologie. Există cazuri în care îngrijirea exterioară nu este suficientă, iar tenul tău ar putea avea nevoie de ajutor din interior. La fel este și în cazul hidratării!

Orice tip de ten are nevoie de hidratare. Alegeți crema hidratantă potrivită tipului de piele pe care îl ai. Important este de știut că hidratarea vine și din interior, nu doar din exterior. Așadar, cei 2l de apă zilnică sunt obligatorii, nu opționali.

Hidratarea buzelor și a mâinilor nu trebuie să lipsească din îngrijirea voastră. Puteți opta pentru produse cosmetice cu extracte naturale pe bază de unt de cacao, unt de shea, ceară de albine.

Dacă alegeți să mergeți într-un cabinet de cosmetică, recomandarea mea este să vă alegeți o perioadă cu minim săptămână înaintea evenimentului.

Și nu uitați: ”Frumusețea e o atitudine…” – Estee Lauder

Acum că le-am lămurit aproape totul, să nu uităm de un aspect foarte important: sprâncenele.

„Pentru a beneficia de sprâncenele dorite în ziua nunții, este recomandat să te pregătești din timp.”

spune Alina Delcaru – stilist dermopigmentist, specializată pe tehnica powder.

alina delcaru dermopigmentist bucuresti

Importanța îngrijirii corecte a sprâncenelor nu credem că este vreo noutate. Dar mai important decât atât este faptul că nu poți să ai rezultatul perfect de pe o zi pe alta. O formă frumos definită, potrivită fizionomiei tale necesită timp și să nu te pensezi de plictiseală!

Dacă ești un caz fericit cu sprâncene naturale frumoase, vizitează un profesionist care să mențină forma corectă și bucură-te de sprâncenele tale așa cum sunt. Norocul de a avea sprâncene care nu au nevoie de prea multe îmbunătățiri nu este la tot pasul. Așa că, enjoy!

Dacă ești în cealaltă extremă și ai anumite nemulțumiri și complexe, fie că este vorba de asimetrie, goluri cauzate de pensatul haotic prin care.. ups, te-ai lipsit de mai multe fire care nu mai vor să crească orice ai face, sprâncene mult prea subțiri sau absența lor, micropigmentarea sprâncenelor ar putea fi o soluție.

Și pentru că este un subiect destul de vast, poți afla ce este micropigmentarea aici, de la Alina Delcaru, stilist dermopigmentist specializat pe micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica powder și, totodată, viitoare mireasă. 🙂 Tot ea ți-a pregătit câteva sfaturi și informații utile pentru a beneficia de sprâncene perfecte în ziua nunții.

dermopigmentarea sprancenelor

Contrar așteptărilor, sunt adepta naturaleții, și agreez sprâncenele difuze și discrete. Recomand densitate de fire de păr, adică nu pensat excesiv, ci corect, fără a abuza de tunsul firelor de păr, iar acesta este și trendul actual.

Motivul pentru care m-am specializat pe tehnica powder este acela că ne oferă șansa să beneficiem de o sprânceană micropigmentată, care să nu atragă atenția prin prezența procedurii în sine, ci pur și simplu, prin frumusețe și armonie în raport cu trăsăturile chipului.

Asigură-te că ești pregatită emoțional pentru o astfel de procedură

  • Sprâncenele proaspăt micropigmentate sunt mai intense și ușor mai groase decât ar trebui. Vor atrage atenția prin acest lucru până în momentul în care se vor vindeca. În momentul vindecării va cădea de pe ele crusta și va lăsa în urma un rezultat discret, fără margini intense, ci doar un joc de umbre și lumini care creează o iluzie foarte bună de naturalețe.
  • Vindecarea sprâncenelor durează între 5-15 zile, iar în prima lună după micropigmentare pigmentul se mai stabilizează si se mai produc mici schimbări.
  • Rezultatul stabil apare între 20-45 de zile, perioadă în care ai șansa de a beneficia și de un retuș, daca va fi cazul. Retușul este necesar la o proporție de 15-25% dintre clientele mele.
  • Dupa retuș vei avea nevoie de o alta perioada de vindecare, putin mai scurtă, între 5-7 zile.
  • De rezultatul micropigmentării te vei bucura între 1-2,5 ani, în functie de pielea ta și de ritmul în care organismul metabolizează pigmentul folosit.

Dacă beneficiezi de micropigmentarea potrivită, tot ceea ce trebuie să mai facă make-up artistul tău este să fixeze firele de păr într-o poziție corectă, cu produsul potrivit, iar rezultatul va fi unul foarte natural, frumos și de durată.

Decizia micropigmentării este una de maximă responsabilitate și nu este recomandat să o iei spontan, ci sa studiezi mai multi specialiști, să îți dedici timp să le urmarești lucrările și să îl alegi pe cel potrivit personalității tale.

Și după ce te-ai asigurat că ai făcut tot ce ținea de tine și nu ai lăsat nimic pentru „ajunul nunții”, alege să porți un machiaj care te face să te simți bine, indiferent dacă „se poartă” sau este total înafara trendului.

„Echilibrul, armonia și măsura, ar trebui să ne ghideze in tot ceea ce facem: comportament, atitudine și mai ales înfățișare. Tot ce este elegant și clasic va dăinui în timp și va reprezenta pentru adepți o carte de vizită.”

spune Brândușa Bordeianu Make-up Artist

Machiajul este extensia personalității noastre, drept urmare ce vom alege sa aplicăm pe chipul nostru, va spune multe despre noi. Alegând un machiaj diafan, clasic și natural, vom evidenția frumusețea trăsăturilor și luminozitatea chipului.

Naturalețea are întâietate în ochii privitorului. Întotdeauna. Se spune ca un machiaj natural este mai greu de realizat decât unul accentuat, deoarece acesta trebuie să se vadă, să fie discret, să corecteze imperfecțiunile și să evidențieze trăsăturile frumoase. Nuanțele calde de bej, auriu, piersică, roz prăfuit, maro deschis sunt ideale pentru machiajul de mireasă. De asemenea ele pot fi folosite pentru orice culoare a ochilor.

Ținând cont de stilul de machiaj pe care mireasa îl adoptă zi de zi si de preferințele ei, putem alege intensitatea machiajului. 

„Pentru mai multă expresivitate, putem completa machiajul cu gene false.”

Atenție! Acestea pot “strica” un machiaj frumos realizat, dacă nu sunt alese si aplicate cu finețe. Genele tip “buchețele” sunt discrete, conferă volum, pot fi aplicate pentru a corecta forma ochiului și mai ales sunt ușor de suportat de către mireasă. Tot ce ne dorim este ca ea să se simtă confortabil cu ceea ce noi alegem să îi aplicăm pe față.

Buzele vor fi evidențiate cu nuanțe luminoase și texturi hidratante. Le vom alege pe acestea în detrimentul celor uscate care creează o peliculă ce se poate destabiliza.

Machiajul natural este atemporal și sparge bariera timpului. Cât de frumos este să privești fotografiile vechi în care ai avut un machiaj discret și elegant sau cât de frumos este să te uiți în viitor la ele și să îți dai seama că ai făcut cea mai bună alegere în ceea ce privește machiajul.

Iar dacă machiajul natural face posibilă acea frumusețe timeless, oare inflențează trendurile machiajul de mireasă?

Iată ce ne spune Denisa Sima – make-up artist:

denisa sima makeup

Ne dorim să arătăm cel mai bine, să se vadă importanța evenimentului și bucuria adusă de el din toate detaliile pe care le vedem. Avem înregistrări video, avem fotografii care ne dorim să treacă testul timpului, pe care să le putem privi în orice moment al vieții și să ne placă în continuare ceea ce vedem.

Iar tendințele, influențează machiajul de mireasă în măsura în care le permitem noi.

Rareori vedem culoare aprinsă în machiajul ochilor, însă în aproape toate cazurile observăm jocuri de lumini și umbre în zona pomeților, tehnica relativ recentă în istoria machiajului. Rareori vedem wet look în afara revistelor, dar este foarte actuală sprânceana periată în sensul de creștere a firului de păr.

Tendințele sezoniere influențează machiajul de mireasă într-o manieră mai mică. Tendințele decadelor sunt cele care rezistă în timp și în contextul cărora putem vedea diferențe semnificative în machiajul de mireasă, dar și cel de stradă.

Ca și în cazul rochiei de mireasă, machiajul trebuie să ți se potrivească, să te pună în valoare și să te facă să strălucești. Nu există  o rețeță a unui machiaj de mireasă perfect, însă îți poți descoperi rețeta perfectă pentru tine. Bineînțeles, cu multă informație de calitate și alegeri inspirate.

ȚI-A PLĂCUT SAU ȚI-A FOST DE FOLOS ACEST ARTICOL ȘI VREI SĂ PRIMEȘTI ȘI ALTE INFORMAȚII PE VIITOR? ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL WEDMAG – CEL MAI MARE BLOG DEDICAT NUNȚILOR DIN ROMÂNIA



The post Cum te pregătești pentru un machiaj de mireasă reușit appeared first on WEDMAG.