Mihaela Bilic: Cum ne detoxifiem rapid organismul fără sucuri „minune”

Distribuie articol

Curele clasice de detoxifiere sunt, de cele mai multe ori, un adevărat chin – trebuie să bei fel de fel de sucuri sau ceaiuri cu gust infiorător și să adopți un stil alimentar extrem de restrictiv.

Ei bine, se poate și altfel. Specialistul în nutriție, dr. Mihaela Bilic a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care ne învață cum ne putem detoxifia organismul într-un mod simplu, fără sucuri minue sau restricții mult prea mari. Și totul în doar 10 zile.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Detoxul este la modă și există rețete care mai de care mai sofisticate și, bineînțeles, mai chinuitoare. Un lucru e sigur: organismul știe să-și elimine singur toxinele, nu trebuie să ne punem noi în agendă această operațiune!„, a explicat nutriționistul în postarea sa.

Apoi a enumerat o serie de sfaturi, pe cât de simple, pe atât de utile, cu privire la modul în care putem contribui în procesul de detoxifiere al organismului dacă le urmăm timp de 10 zile.

Citeşte şi: Mai puțină mâncare sau mai puține calorii? Mihaela Bilic dezvăluie secretul dietei perfecte

„Ca să ușurăm digestia, metabolismul și, de ce nu, chiar și silueta, iată câteva sfaturi:

  • Reduceți aportul alimentar zilnic cu 30-50%, timp de 10 zile. Adică mâncați mai puțin;
  • Începeți ziua cu o infuzie de plante sau cu o limonadă fără zahar;
  • Consumați doar la una dintre mese produse de origine animală ( carne slabă, pește, lactate), de preferat la prânz;
  • Mâncați seara o porție mare de legume, fie sub forma de salată, fie ca ciorbă/supă;
  • Gătiți carnea/peștele cât mai simplu. Folosiți doar o lingură de ulei/zi, multe ierburi aromate, ardei iute, ceapă, usturoi etc.;
  • Eliminați complet zaharul (sunt doar 10 zile:), adaosul de sare și alimentele prelucrate industrial. Limitați-vă doar la produse proaspete, preparate apoi de voi;
  • Folosiți fructele pe post de desert, cu măsură și doar la nevoie;
  • Renunțați la pâine, orez, cartofi și fainoase. Folosiți ca sursă de glucide leguminoase precum linte, fasole, năut, mazăre. Dar atentie la cantitate – cel mult 3-4 linguri/zi;
  • Faceți mișcare în fiecare zi, măcar 30 de minute. Nu contează dacă vă plimbați sau trageți de fiare, important este să puneți sângele în mișcare;
  • Ieșiți din casă/birou să va vadă soarele. Lumina are rolul de a regla apetitul și secreția de hormoni.”

sursa foto  – Facebook/123.rf.com, Shutterstock.com